Door: Marjan
Blijf op de hoogte en volg Marjan
05 Februari 2011 | Nederland, Amsterdam
Dag voor vertrek
De laatste dag voor het vertrek had ik een stukje geschreven voor de website. Maar omdat ik het niet bepaald positief vond ten aanzien van de conferentie, heb ik het niet geplaatst. Maar nu ik twee dagen in Venezuela ben, besluit ik het stukje door m'n ervaringen tot nu toe toch maar te plaatsen. Hoe de voorbereidingen er in werkelijkheid voorstaan komt in de volgende verslagen.
__________________________
Het is bijna zo ver ……
Nog even een berichtje vóór vertrek over de laatste voorbereidingen voor zes weken Venezuela. Het wordt beslist een spannend avontuur met de nodige onzekerheden.
Ik reis samen met Marianne, die ik al heel lang ken van gezicht vanuit de vrouwenbeweging en via het IVN, een natuurorganisatie. Vanwege de voorbereidingen van de 8 maart conferentie hebben we elkaar beter leren kennen. Beide nemen we een notebook mee om daarginds op te werken.
Vanochtend via internet ingecheckt voor de vliegreis, dan kon pas vandaag, en in beide vliegtuigen al stoelen gereserveerd. Wat is dat tegenwoordig toch makkelijk.
Morgenochtend om 5.45 de bus naar Schiphol vanaf het Haarlemmermeerstation, dit is op loopafstand. Dan naar Madrid vliegen en aldaar overstappen in het vliegtuig naar Venezuela.
Omtrent de VrouwenWereldConferentie zijn er nog heel wat onzekerheden. Zo is de locatie van de conferentie nog niet duidelijk: er is sprake van een militaire academie, de UNEFA. Dit was vanaf 1974 een technische hogeschool, maar toen Chavez aan de macht kwam veranderde deze universiteit in 1999 in een militaire academie met 240.000 studenten! De toegangsprijs voor de conferentie is nog altijd niet bekend. Wel is er sinds 10 januari een kantoortje van waaruit aan de voorbereiding wordt gewerkt door de brigades.
Bij aankomst in Caracas is niet duidelijk of we van het vliegveld worden afgehaald en of we ergens onderdak hebben, etc.
Via de Lonely Planet, Internet en een goede plattegrond was te achterhalen waar een relatief veilige wijk is met betaalbare hotels. Dus als er niets geregeld is gaan we met een taxi en/ of de metro naar deze wijk en zoeken daar ter plekke een hotelletje. De volgende dag gaan we dan naar het kantoortje.
Door alle onzekerheden ben ik op zoek gegaan naar vrouwen die daar wonen.
Via het bridgen, waar verschillende mensen in Venezuela gewoond blijken te hebben (waarvan eentje heel lang, namelijk 20 jaar) heb ik drie telefoonnummers gekregen om daarginds contact mee te zoeken. Ook Saskia in Nicaragua heeft daar een bekende wonen. Ook van deze persoon een telefoonnummer. Het is kennelijk gebruikelijk in Caracas om je telefoonnummer te geven en niet je adres. Marianne neemt haar mobiele telefoon mee, dus hopelijk is het mogelijk met een in Caracas gekochte prey paid card te bellen.
Dit is het even, afwachten wat de toekomst zal brengen, ik hou jullie op de hoogte.
__________________________
Het is bijna zo ver ……
Door alle onzekerheden ben ik op zoek gegaan naar vrouwen die daar wonen.
06 Februari 2011 - 00:20
Wil:
Voor straks een goede reis. Wel spannend die onzekerheid over waar je terecht zult komen en hoe het allemaal zal gaan. Maar je hebt je goed voorbereid zo te lezen.
Succes en ook veel plezier. -
06 Februari 2011 - 18:43
Corrie:
Wat gezellig twee mari(j)annen. Ik wens jullie een hele goed reis.
groetjes
Corrie -
07 Februari 2011 - 21:58
Fatma Aktas:
Dag Lieve Marianne,
Hoe gaat het met je? ben je al een beetje ingeburgerd in Caracas?
Wat vervelend dat jullie nog niet weten waar de Conferencie plaats vindt.
We wachten met Mieke jou goede raad af. Liefs Fatma.