Wil je op de mailinglist?
Door: Marjan
Blijf op de hoogte en volg Marjan
22 Januari 2011 | Nederland, Amsterdam
Viering 100 jaar 8 maart International Vrouwendag in Venezuela
Met als vraag: wil je ook op de mailinglist staan?
Lieve vrouwen,
Over enkele dagen vertrek ik richting Venezuela. Hier wordt namelijk een Internationale Vrouwen Conferentie georganiseerd om extra aandacht te besteden aan het feit dat 8 maart voor de 100ste keer gevierd wordt.
Hoewel Venezuela de laatste tijd erg negatief in het nieuws is, heb ik toch besloten om voor zes weken hier naar toe te gaan. Tijdens de reis maak ik regelmatig een verslag over m’n belevenissen.
Deze verslagen worden geplaatst op http://Venezuela100jaar8maart.waarbenjij.nu
Vaak staan er foto’s met een onderschrift bij de teksten. De website biedt ook de mogelijkheid om een reactie bij het desbetreffende verslag plaatsen, dat wordt erg op prijs gesteld.
Bij de website zit een mailinglist. Iedereen op deze lijst krijgt van elk nieuw verslag een mailtje. Mijn vraag is: wil je ook op de mailinglist staan?
Plannen:
De eerste vier weken neem ik deel aan één van de zeven brigades om de conferentie voor te bereiden. De conferentie zelf duurt vier dagen en bestaat uit twee gedeeltes, namelijk workshops over tien thema’s die het leven van vrouwen in belangrijke mate beïnvloeden en een algemene vergadering waar met resoluties wordt gewerkt. Daarnaast nog een cultureel programma met bijdragen uit elk werelddeel.
Het geheel is opgezet om vrouwen over de hele wereld te sterken in hun strijd voor een beter bestaan.
Naast de verslaglegging van de voorbereidingen en de conferentie zelf, biedt het ook een kans om een kijkje te nemen in hoe (arme) vrouwen i Venezuela leven, overleven ….. in een moeilijke politieke en economische situatie. Met enkele vrouwen van VrouwenMondiaal zullen we o.a. portretjes maken van vrouwen uit verschillende sociaal economische klassen.
Nicaragua
Twee jaar geleden heb ik een reis van drie maanden gemaakt naar Costa Rica en Nicaragua, waarvan uitvoerig verslag is gedaan op de website http://nicacostamarjan.waarbenjij.nu
De verslagen en de meeste foto’s van Nicaragua zijn daar nog te vinden.
Met hartelijke groet,
Marjan Nieuwenhuis
Website voor de mailinglist: http://Venezuela100jaar8maart.waarbenjij.nu
Meer info, met o.a. de thema’s, op http://vrouwenmondiaal.nl
Met als vraag: wil je ook op de mailinglist staan?
Lieve vrouwen,
Deze verslagen worden geplaatst op http://Venezuela100jaar8maart.waarbenjij.nu
Plannen:
Nicaragua
De verslagen en de meeste foto’s van Nicaragua zijn daar nog te vinden.
Met hartelijke groet,
Marjan Nieuwenhuis
Website voor de mailinglist: http://Venezuela100jaar8maart.waarbenjij.nu
Meer info, met o.a. de thema’s, op http://vrouwenmondiaal.nl
23 Januari 2011 - 15:53
Saskia:
Hallo Marjan,
Ik heb me op je mailinglist gezet. Ben benieuwd wat je allemaal mee zult maken in Venezuela. Ik hoop, dat je een mooie ervaring zult hebben in Caracas. Het feit, dat Venezulea negatief in het nieuws is, wil niet zeggen dat het niet interessant is om heen te gaan. Tenslotte ga je niet als toerist en ben je geinteresseerd in hoe de vrouwen daar leven.Misschien kun je op de conferentie ook vertellen over het werk van stichting el arbol in Chinandega.Heb je al iets gehoord van Enrique? Ik zal nog eens een berichtje naar hem schrijven in facebook, daar is hij vaker aktief op.De laatste tijd is hij minder op het internet vanwege economische redenen. Veel liefs, Saskia. -
24 Januari 2011 - 13:26
Laura:
hallo marjan,
geweldig dat je dit gaat doen!
ik zal je berichten met belangstelling volgen. ik zal ook liesbeth je verslagen laten lezen! heel veel sukses en plezier! laura smits -
26 Januari 2011 - 21:47
Wil:
Hoi Marjan,
We gaan je volgen en je zult van het spaanse lesgroepje reacties krijgen.
Goede reis en pas goed op jezelf.
Groet Wil.